2 Ağustos 2014 Cumartesi

Bizim Alışkanlığımız Biyoinformatik

Merhabalar...
Her insanın bazı alışkanlıkları vardır. Bu alışkanlıklar genellikle sonradan kazanılıyor ve insan hayatında büyük yer kapsıyor...
Benim şuan ki en büyük alışkanlığım biyoinformatik oldu. Düşüncelerimi yoğunlaştırıyor ve değiştiriyor. Bir verinin üstünde yoğunlaşmak, yeni tasarımlar yapmak, analiz etmek ve bunları kullanabilmek bazen saatler bazen ise günler sürüyor. İlk  zamanlar sabretmeyi öğreniyorsunuz. Küçük bir hatanın olması durumunda sonuç alamayacağınızı görüyorsunuz. Günlerce o hatayı aramanız gerekebiliyor. Pratik yaptıkça alışıyor ve zamanla teknik düşünmeyi öğreniyorsunuz. Önemli olan bilgisayarın ne istediğini bilmek yani dilini anlayabilmektir. Biyoinformatik stajı beni çoğu konu hakkında aydınlattı. Python, Machine learning, Bayes, Ensembl, NCBI, Scratch, D3, vs. Staj gurubumuzun üstünde çalışıp, bilgi sahibi olduğu konulardır. Her veri kıymetlidir. Kullanılacak yerin iyi bilinmesi gerekmektedir. 
Bayram nedeniyle tatile giren staj grubumuzun tatili bitiyor. Hasret son buluyor. Bazı arkadaşlarımız aramızda olamayacak bu durum bizi üzüyor. Devam edecek olan arkadaşlarla yeni konular, programlar, projeler ve eğlence dolu saatler bizleri bekliyor.



    


 Staj grubunun, en büyük alışkanlığı biyoinformatiktir. Ekip ruhunu benimsemiş saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde olan başarılı bir gruptur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder